La pandèmia ha obligat a reinventar els tradicionals dinars i sopars de Nadal a totes les cases. També els tradicionals sopars d’empresa. Per això a Som* ens hem reinventat i aquest 29 de desembre de 2020 hem volgut donar la benvinguda a la revista Arrels, El Món Que Torna amb un sopar de Nadal virtual.
Els més de 80 treballadors i treballadores de la cooperativa han rebut prèviament una cistella amb ingredients de proximitat elaborats per alguns dels productors del Mercat Arrels, que es posarà en marxa, en fase de proves, a principis del 2021.
Des de l'espai Volana Test Kitchen i en una vetllada per recordar, la xef Eva G. Hausmann, col·laboradora habitual de la revista Cuina, ha guiat els assistents donant les passes i indicacions per cuinar tots junts, però cadascú des de casa seva, un arròs carnaroli d'Estany de Pals amb ceps i formatge cheddar ceretani de Molí de Ger (podeu trobar la recepta a la revista Cuina d'aquest Nadal). Amb ella hi ha estat el director de la revista Arrels, Josep Sucarrats, que ha presentat la revista a tots els companys i companyes que han assistit a aquest singular sopar de Nadal.
La revista Arrels
El primer número de la revista Arrels és un monogràfic centrat en el món del bosc i la fusta. El bosc és el refugi d'un món que, com Arrels, fuig de les presses i vol reconnectar amb la natura. És per això que és el protagonista del primer exemplar de la revista trimestral que posa en valor aquest món que torna. Els paisatges, oficis, coneixements i personatges boscans protagonitzen aquesta primera entrega de la revista Arrels, on els lectors també trobaran entrevistes, articles d'opinió, continguts pràctics per portar una vida més autosuficient, consells per al dia a dia i molt més.
A més dels reportatges que configuren el monogràfic, la revista té diverses seccions i contingut pràctic: entrevistes, articles d’opinió, consells i idees per a un dia a dia més autosuficient. Més de 200 pàgines que compten, en aquest primer número, amb les col·laboracions d’escriptors com Maria Climent, Gabi Martínez i Carme Martí; periodistes com Marc Casanovas, Griselda Guiteras, Salvador Garcia-Arbós, Laura Conde, Anna Veciana, Anna Priscil·la Magrinyà i Marc Serena; i especialistes com el divulgador científic Marc Boada, l’arquitecte Vicente Guallart i el divulgador Marc Casabosch.
La revista és trimestral i es podrà adquirir, des del 29 de desembre, als quioscos, a les botigues Abacus i els supermercats Bonpreu o a través del web www.arrels.info. A més, la rebran directament a casa els gairebé 3.000 Fundadors/es del Mercat Arrels.
Arrels també es podrà escoltar a través d’Ona Pagesa, un magazín informatiu setmanal d’actualitat del món rural que dirigeix Albert Mercadé i copresenta amb Miquel Andreu. A més, el web www.arrels.info serà el punt de trobada de la comunitat que estima aquest món que torna. A més del Mercat de pagès en xarxa, els usuaris hi trobaran actualitat, agenda, un espai per a fabricar nosaltres mateixos allò que ens cal a casa i un consultori per fer front a conflictes quotidians de la vida rural.
Divendres 18/12/2020 de 18:30 - 19:30
David Bueno - L'art de persistir
Dissabte 19/12/2020 d’11:30 - 12:30
Sara González - Per raó d'estat
Adrià Soldevila - El partit més llarg