Notícies

El cebiche és el Nou Plat Favorit dels Catalans

 El plat peruà s'ha imposat als altres onze participants de la quarta edició del concurs.

 

 La quarta edició del concurs per triar el Plat Favorit dels Catalans, organitzat per la revista CUINA, ja té guanyador. Es tracta del cebiche, un plat Peruà que, com la resta de candidats de l'edició d'enguany, s'ha integrat perfectament en l'imaginari gastronòmic del país. Amb 21.405 vots a la fase final, el cebiche s'ha imposat a l'altre finalista, el falàfel, un plat libanès que ha obtingut 17.963 vots.


El director de la revista CUINA, Josep Sucarrats, ha explicat per què en aquesta edició han estat 12 plats d'origen estranger els qui s'han disputat el guardó: "Ens vam adonar que fa anys a Catalunya hem adoptat plats que ens han aportat els catalans que tenen orígens i arrels llunyanes i ens agrada que convisquin amb els nostres", ha esmentat.

 

El cebiche s'ha impostat a la pizza, al taco o a l'arepa, altres plats coneguts i integrats al receptari català. Nicky Ramos, cuiner peruà, soci propietari del restaurant Leche de Tigre ha estat el representant del Perú durant el concurs del Nou Plat Favorit dels Catalans. "Estem molt contents d'aportar la frescor del cebiche. Som més de 100 restaurant a Catalunya representant Perú i per nosaltres és un honor. És increïble que podem començar a ser coneguts en un lloc tan complicat com Catalunya, per ser un referent mundial en la seva cuina i tenir tanta força gastronòmica", comenta.

 

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homran, ha felicitat tots els restaurants implicats i ha posat en valor la diversitat de la nostra cuina: "Les identitats són múltiples i complexes i si volem fer un país cohesionat, no podem renunciar als orígens. La indústria gastronòmica del país té mirades diferents i diverses i molt talent". 

 

 

Més de 100.000 vots

L'edició d'enguany del Plat Favorit ha durat un mes, durant el qual s'han rebut més de 100.000 vots per escollir el guanyador. En total hi han participat dotze plats, representats per restaurants que els elaboren i que han contribuït a que s'hagin integrat del tot al nostre país. El cebiche ha estat representat pel restaurant Leche de Tigre, amb el xef Nicky Ramos al capdavant, mentre que el representant del falàfel ha estat el restaurant Karakala, amb Patricia Corm i Imad el Haddad al capdavant.


Després de la proclamació del cebiche com a Nou Plat Favorit dels catalans, la recepta s'uneix als guanyadors de les edicions anteriors del concurs: l'escudella i carn d'olla (2016), el pollaste i capó del Prat (2017) i la coreadella de Molins de Rei (2018).

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.
Acceptar Com configurar