Notícies

Som Batabat guanya el 30è premi Pica d’Estats al millor treball de televisió

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha reconegut amb el premi audiovisual Pica d’Estats el documental de Som Batabat L’últim gegant d’Europa en la trenta edició de l’entrega d’aquests premis.

 

Els Premis Pica d’Estats reconeixen la tasca de ràdios, televisions, revistes i diaris, suplements i pàgines web en la difusió dels atractius de les comarques de Lleida i s’ha convertit en tot un referent del periodisme turístic d’àmbit estatal i internacional.


En aquesta trenta edició s’han presentat 192 treballs, 46 dels quals corresponen a premsa internacional. L’entrega dels guardons es farà d’aquí a dos mesos, tal com ha explicat la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló.


L’últim gegant d’Europa, un treball de Jordi Portals produït per Som Batabat i TV3, està basat en una investigació de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, i té el suport de la FECYT, i la col·laboració de l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà i la Diputació de Lleida. El documental s'acosta a una troballa paleontològica excepcional a la Conca de Tremp: l'esquelet d'un dinosaure de grans dimensions i més pròxim en el temps a l'extinció d'aquests animals, fa 69 milions d'anys. Aquest descobriment canvia la concepció sobre com eren els últims dinosaures d'Europa, a la vegada que planteja interrogants als paleontòlegs. Preguntes que es multipliquen i que condueixen els experts a una conclusió espectacular: l'esquelet correspon a una nova classe de dinosaure.


El documental està disponible a Movistar+ i ben aviat es tornarà a emetre per TV3.