Notícies

El CUINA compleix 20 anys i descobreix els 20 xefs de la cuina catalana que ve

L’any 2001 vam viure un moviment gastronòmic únic encapçalat per xefs com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, els germans Roca, Santi Santamaria, Nandu Jubany, Carles Gaig, Artur Martínez, Carles Abellán, Sergi Arola, Albert Ventura, Ramon Freixa... que van catapultar la cuina catalana al cim culinari mundial. La revista CUINA va néixer just llavors, per acompanyar i explicar aquella revolució.

 

Ara, vint anys després, el seu equip ha fet balanç d’aquesta etapa en l’acte de presentació del seu 20è aniversari on s’ha reivindicat les noves generacions de xefs que donen continuïtat a aquest moviment.

 

Els 20 xefs de la cuina catalana que ve

 

Al CUINA de juny, l’especial vintè aniversari, es presenten els 20 xefs que garanteixen que la revolució continua. Són xefs joves, inquiets, amb talent i perseverança que han assistit a l’acte de presentació al Restaurant Òleum del MNAC de Barcelona. 

 

L’acte, conduït per la periodista gastronòmica Carme Gasull, ha arrencat amb unes paraules del director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, que a més és un dels col·laboradors més antics de la revista. Massanés ha afirmat que “ara és més important que mai fer un pas endavant i seguir creixent amb molts projectes diversos, fent xarxa. Per això necessitem vint i vint i vint anys més el CUINA”.

 

Tot seguit, Josep Sucarrats, director de la revista, ha presentat els 20 xefs de la cuina catalana que ve i Joan Fargas i Eli Farrero, xefs dels restaurants Les Voltes de Sant Sebastià (Moià) i El Ventador (Barruera) han pres la paraula en nom de tots vint. “La passió per la cuina em neix sobretot d’allò que cuinava la meva àvia. Ella i el meu tiet em van animar a dedicar-me i com ja m’havia interessat des de petit, vaig decidir llençar-m’hi”, ha explicat Fargas. Al seu torn, Eli Farrero ha dit: “La cuina és una lluita, és resistència i com a autodidacta que soc, m’he esforçat molt per poder-me aproximar als grans cuiners i he tingut la sort de tenir un espai magnífic i tranquil al Pirineu”.

 

Relleu al capdavant del CUINA

 

L’acte de presentació del número especial del CUINA s’ha acabat amb l’anunci del relleu al capdavant de la revista. Els darrers 15 anys, Josep Sucarrats ha estat el director de la revista de gastronomia líder a Catalunya i ara agafa les regnes d’Arrels, un projecte que, assegura, el “motiva molt” i li permetrà seguir prop del CUINA. Emocionat, ha dit: “Arribem a aquest aniversari rodó en un moment estrany, complicat, delicat. Però també olorem, malgrat tot, que el demà ja és aquí. I aquest demà el representen 20 xefs joves que hem trobat arreu de Catalunya. Estan lluitant molt, avui. Amb el seu propi estil, amb trajectòries tan diferents com intenses, però tots amb projectes que miren lluny. Al cap de 20 anys, amb ells, aquella revolució continua”.

 

El número 251 de la revista, que arribarà al quiosc a finals de juny, serà l’últim que dirigeix Josep Sucarrats i prendrà el relleu Judith Càlix, que va ser la primera directora de la revista i que, ara, entoma de nou el repte de dirigir el CUINA. A l’acte del MNAC, ha assegurat que al projecte CUINA hi pot aportar “una curiositat infinita pel món de la gastronomia”.

 

Amb tot, aquest dijous hem presentat un número molt especial del CUINA i tots els que en formem part estem molt contents d’haver comptat i de seguir comptant amb la confiança de desenes de milers de lectors i subscriptors que, mes a mes, ens doneu el vostre suport.

 

El tast de la revolució

 

Per compartir aquest vintè aniversari amb tots els lectors, subscriptors i seguidors de la revista, s’ha preparat una acció participativa a través del web cuina.cat/larevoluciocontinua: els participants poden ser premiats amb un dels 20 menús especials maridats amb vins de la DO Penedès als restaurants dels 20 xefs protagonistes d’aquest número del CUINA. S’hi pot participar fins al 30 de juny.

 

I al setembre, l’edició d’enguany del Plat Favorit dels Catalans també tindrà com a protagonistes els xefs de la cuina catalana que ve.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.
Acceptar Com configurar