Notícies

La Coradella de Molins de Rei és el Plat Favorit dels Catalans 2018!

La tercera edició del concurs El Plat Favorit dels Catalans ha coronat la coradella de Molins de Rei com a guanyadora de l’edició d’enguany. Després de quatre setmanes de votacions, durant les quals s’han emès més de 55.000 vots, la coradella s’ha imposat en la final al rossejat del delta de l’Ebre i ha agafat el relleu del pollastre i capó del Prat, guanyador del 2017, i de l’escudella i carn d’olla, que va ser el plat favorit dels catalans el 2016.


El resultat del concurs s’ha anunciat al Fòrum Gastronòmic de Girona, amb la presència dels dos cuiners que han preparat els dos plats finalistes: German Puiggarí, del bar Diana de Molins de Rei, i Xavi Montañés, del restauant La Tancada, d’Amposta. Tots dos han cuinat plats que, com els 10 restants que participaven en l’edició d’enguany, formen part del receptari local de diverses poblacions i territoris del país. Durant l’acte de proclamació, Josep Sucarrats, director de la revista Cuina, i Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, han destacat la implicació de tot el territori i la participació de tothom, un any més, per trobar el Plat Favorit dels Catalans, un concurs que ja està totalment consolidat.


Com en les edicions anteriors, els resultats de les diverses fases del concurs s’han anunciat cada dimecres en directe al programa Estat de Gràcia, de Catalunya Ràdio, mitjà col·laborador del concurs. A més, entre tots els qui han votat al web www.cuina.cat/platfavorit s’han sortejat centenars de premis cada setmana (àpats a restaurants, estades a allotjaments, subscripcions a la nostra revista, estris de cuina...).


Aquests són els plats que han participat en l’edició d’enguany i els restaurants que els han elaborat (en negreta, el guanyador):

  • Bacallà a la manresana (restaurant Las Vegas de Manresa)
  • Bull de tonyina de Vilanova i la Geltrú (restaurant 1918)
  • Cargols a la llauna de Lleida (restaurant La Huerta)
  • Cassola de tros de la Noguera (restaurant Cal Farré de Vallfogona de Balaguer)
  • Cim-i-tomba de Tossa (restaurant Bahía)
  • Coradella de Molins de Rei (Bar Diana)
  • Fideus rossos de Cambrils (restaurant Miquel)
  • Niu de Palafrugell (restaurant Pa i raïm)
  • Patates de La Deu d’Olot (restaurant La Deu)
  • Rossejat del Delta de l’Ebre (restaurant La Tancada d’Amposta)
  • Olla aranesa (restaurant Eth Restilhè de Garòs)
  • Sarsuela de la Barceloneta (restaurant La Mar Salada)