Notícies

La Casa dels Clàssics participa en la Biennal del pensament a través dels passejos peripatètics

Barcelona celebra la primera edició de la Biennal de pensament i es converteix en una àgora per pensar, debatre i experimentar. Del 15 al 21 d’octubre, els espais públics i privats acullen actes gratuïts d’experts de dins i de fora de Barcelona que tenen per finalitat repensar la ciutat, fer preguntes i buscar respostes.

 

La Casa dels Clàssics participa en la Biennal del pensament a través de la organització dels passejos peripatètics per Barcelona. Aquests passejos seran un viatge per redescobrir-la i que aquesta ens inspiri a reflexionar sobre el gènere i la democràcia. Guiats per un filòsof o filòsofa, els participants aniran descobrint la ciutat mentre dialoguen sobre un tema i es plantegen els clàssics en l’actualitat.

 

Els temes que guien els passejos peripatètics són:

  • Submisa, bella, discreta: estereotips de gènere als clàssics. Amb aquest passeig provocarem preguntes i reflexions entorn la perspectiva de gènere a la filosofia clàssica i com això ens afecta a l’actualitat.
  • Demos i iustitĭa. Què és la democràcia? Què és la justícia? Des dels clàssics i la filosofia veurem les respostes que la humanitat ha donat al llarg del temps.
  • Mirallet, mirallet... què és la bellesa? Un tema que ha estat objecte de reflexió per part de totes les disciplines artístiques i de pensament al llarg del temps.
  • Per què li diuen amor...Què és l’amor realment? Com ens afecta com a persones i ens articula com a societat? Del mite de l’amor romàntic al desig purament sexual els clàssics hi tenen molt a dir.

Activitat gratuïta. Places limitades. Cal inscripció prèvia a lacasadelsclassics.cat/passejos