Notícies

El segell Amsterdam publica la novel·la d’Anna Punsoda, guanyadora del premi Roc Boronat

El jurat del premi literari Roc Boronat, que convoca ONCE Catalunya amb el suport de Som Ara Llibres, ha escollit la filòsofa, articulista i periodista Anna Punsoda com a guanyadora de la 20a edició per l’obra Els llits dels altres, la seva primera novel·la. L’obra arribarà a les llibreries sota el segell Amsterdam a la tardor.

 

El llit dels altres relata la història d'una dona de trenta anys que fa memòria dels episodis que més han marcat la seva vida. En paraules de l’autora “és una defensa del perímetre de llibertat que tothom mereix en néixer. D’un espai fràgil, íntim, sagrat, que no hauria de ser mai terra d’abusos ni de conquestes”

 

El jurat va coincidir a destacar la qualitat literària d’Els llits dels altres, escrita amb una llengua acurada i precisa que arriba al lector; l’obra, a més, està molt ben narrada. El director editorial d’Amsterdam, Joan Carles Girbés, ha destacat que el propòsit del premi és trobar bones obres que facin una aportació singular a la literatura catalana. “L'edició d'enguany demostra que el premi és capaç de descobrir-nos nous talents. Anna Punsoda és una veu nova que aporta un estil nou”, ha comentat.

 

El premi, convocat per ONCE Catalunya, està dotat amb 6.000 € i l’edició de l’obra per part del segell Amsterdam de l’editorial Som Ara Llibres, que des del 2015 edita l’obra premiada amb el Roc Boronat. En la categoria exclusiva per a escriptors cecs o amb discapacitat visual greu, Antoni Jaumandreu ha guanyat en l’apartat de prosa amb l’obra La noia de la cua. El premi està dotat amb 900 €.

 

El jurat de l’edició d’enguany l’ha presidit Xavier Grau, delegat territorial d’ONCE a Catalunya, i ha estat format per Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull; Vicenç Villatoro, escriptor i director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB); Leandro Lamor, delegat de l’agència EFE a Catalunya; Valèria Gaillard, periodista cultural; Joan Carles Girbés, director editorial de Som Ara Llibres; Teresa Solana, guanyadora en la categoria de narrativa a l’anterior edició; i Enric Botí, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya.