Notícies

‘L’últim gegant d’Europa’, el nou documental de Som Batabat

El programa Sense Ficció de TV3 estrena el proper dimarts 28 de novembre el documental de Som Batabat L’últim gegant d’Europa. Aquest documental descobreix per primera vegada a la televisió l’existència de les restes d’un dinosaure nou, que va ser dels darrers en extingir-se al món.


L'eix conductor del documental són les restes d'un titanosaure que el paleontòleg alemany Walter Kühne va començar a excavar als anys 50 a Orcau, al Pallars Jussà. El 2014, investigadors de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i la Universitat de Saragossa van continuar-hi treballant, després que el jaciment hagués caigut en l’oblit, i en van extreure el coll d’un animal, una peça de més de cinc metres de llarg. La troballa del coll de titanosaure és molt important des del punt de vista científic, ja que mai fins ara s'havia recuperat una resta tan gran a Europa i, probablement, es tracta d'una espècie mai descrita.


El documental dirigit per Jordi Portals i realitzat per Arnald Viladomat s’ha rodat entre Isona, Coll de Nargó, Madrid, Sabadell, Edimburg, Seattle i Sttutgard.