Notícies

El Pollastre i Capó del Prat és el Plat Favorit del 2017!

El confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida, del restaurant Cèntric Gastrobar del Prat de Llobregat, representant la IGP Pollastre i Capó del Prat, ha estat el guanyador de la segona edició del concurs el Plat Favorit dels Catalans, organitzat per la revista CUINA amb el suport de Catalunya Ràdio.

 

El plat guanyador s’ha anunciat en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona i ha obtingut 14.926 vots a la final del concurs, tot imposant-se a les mandonguilles de peus de porc i avellana amb sípia, del restaurant Color d’Olor de Poma de Reus, representant la DOP Avellana de Reus. Així, el confit de pota blava substitueix a l’escudella i carn d’olla com a Plat Favorit dels Catalans, el plat guanyador de l'edició de l'any passat.

 

Aquesta segona edició del concurs ha estat tot un èxit de participació. El web habilitat per a rebre les votacions dels plats i a través del qual s’han vehiculat les diferents fases eliminatòries ha registrat un total de 200.000 vots, fet que posa de manifest no només la bona acollida del concurs, sinó també l’interès que genera. En l’edició d’enguany han competit 22 restaurants que representen les 22 DOP i IGP que hi ha al país. Cadascun d'ells ha elaborat una recepta amb un ingredient de DOP i IGP i és amb aquesta recepta amb què ha participat al concurs.

 

El concurs ha comptat amb el patrocini de Casa Ametller i Ametller Origen, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, cervesa Estrella Damm i, amb la col·laboració del Fòrum Gastronòmic de Girona, Mas Uniformes i la Federació Catalana d’IGP i DOP.