Notícies

Quina relació hi ha entre tots dos llibres?

Després de l’èxit d’Un cel de plom, Carme Martí torna a les llibreries amb la novel·la El camí de les Aigües, un homenatge a les àvies treballadores, que ens descobreix la vida de la cuinera Maria Badia al llarg del segle XX a partir de la mirada de la Laura en l’actualitat. Recepta a recepta, vivència a vivència, El camí de les Aigües ens proposa un viatge carregat d’olors i de sabors a les nostres arrels, a la nostra infantesa. Una novel·la memorable!

 

No és casualitat que en paral·lel Som Ara Llibres hagi publicat el llibre de les receptes del xef més influent de la Catalunya del segle XX: El llegat de Rondissoni, de Manel Guirado. Rondissoni va deixar una empremta extraordinària en la cuina catalana del segle XX. Va ensenyar a cuinar a centenars de senyores i minyones al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, i va tirar endavant una revista culinària pionera i avançada al seu temps: Menage. La seva cuina i els seus receptaris han estat d’una transcendència cabdal per a la cuina catalana moderna i han arrelat en l’imaginari col·lectiu de tot un poble.

 

Vol saber quina relació hi ha entre totes dues obres? La Maria Badia, la protagonista de El camí de les Aigües, assiteix a les classes al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison del xef Rondissoni!